НОВИНИ

Топло време и през уикенда, но температурите ще се понижават

Днес отново ще бъде топло за периода. На места в Дунавската равнина сутринта, а над Черноморието - почти през целия ден, ще има мъгла. Ще бъде предимно слънчево, след обяд - над планинските райони от Западна и Централна България - с купеста облачност. Само на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури: 24-29 градуса, в София - около 25 градуса.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
09:45, 13.04.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
топло време уикенда температурите понижават

Над Черноморието ще бъде хладно, мъгливо, със слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 10-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд - над масивите от Западна и Централна България - с купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югозападен вятър.Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

През почивните дни ще преобладава слънчево и топло за периода време, въпреки че ще започне постепенно понижение на температурите. В събота в следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в неделя вероятността за валежи е по-малка. Вятърът ще бъде югоизточен, слаб до умерен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заповеди за арести на 70 военни заради вероятни връзки с проповедника Гюлен
Заповеди за арести на 70 военни заради вероятни връзки с проповедника Гюлен
Горан Брегович подарява  диск на почитателите си преди концерта в София
Горан Брегович подарява диск на почитателите си преди концерта в София