НОВИНИ

Тотев: Община Пловдив си е свършила работата около събарянето на тютюневия склад

Експерти в община Пловдив отново разгледаха документацията за събарянето на тютюневия склад на Сточна гара в Пловдив. В събота министърът на културата Боил Банов на място забрани събарянето на опасната сграда, като изтъкна, че има пропуски в документацията.

bnt avatar logo
от БНТ - Пловдив
17:25, 29.07.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Комисията с участието на главния архитект на Пловдив и архитекта на район "Централен" Петър Петров, който оглавява и комисията по опазване паметниците на културата, ще поиска становище от културното министерство какви елементи от склада да бъдат консервирани. Едва след като становището бъде подписано от министър Банов, процедурата по премахването на сградата ще продължи. За БНТ единият от собствениците на обекта каза, че ако събарянето се забави прекалено, ще си търсят правата за претърпените загуби по съдебен ред.

Кметът на Пловдив Иван Тотев също коментира казуса.

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Министърът явно е притеснен. Иска на 1000 процента да се презастрахова, което е ОК. Ние го подкрепяме. Малко останах обиден от коментарите, че община Пловдив не си е свършила работата, това не е вярно. Всичко си е свършила община Пловдив. Аз лично ще им препоръчам на собствениците да си вземат разрешение от министъра преди да почнат каквото и да е било.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Де Ниро и Ди Каприо в ново действие
ДРУГИТЕ новини: Де Ниро и Ди Каприо в ново действие
Великобритания настоява за нови преговори с ЕС
Великобритания настоява за нови преговори с ЕС