COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Трабантите пак са на мода във Велико Търново

Жител на Велико Търново е най-запаленият и страстен колекционер на позабравените вече автомобили с марка “Трабант”. Мъжът притежава повече от 70 модела на немската марка, а част от купетата на някои от тях преправил сам и така в колекцията му вече има “Трабантче” комби, кабриолет, а от две години проектира и лимузина.

от БНТ
09:00, 10.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
Животът

Ивайло Антов разказва, че откакто се помни, в семейството му винаги е имало “Трабант”. Преди около 30 години започнал да издирва в цялата страна и да купува соцвозилата. А до огромния му паркинг в село Хотница всяка кола е стигнала на ход и дори в момента няма такава, която да не може да подкара.

Ивайло Антов – колекционер: Първият ми “Трабант” е закупен 88-ма или 89-та година. Но впоследствие станаха още други автомобили. Старая се да са във вид, в който да могат да се движат, външният винаги може да се нагласи!

Ивайло признава, че през годините се е опитвал да подкара автомобили и от други марки, но заради огромната си страст и досега продължава да пътува ежедневно само с някои от трабантите си. Категоричен е, че никога не е закъсвал, а съвсем наскоро навъртял повече от 300 километра с един експонатите си.

Ивайло Антов – колекционер: Трабантът ми е някак си по- на сърце. По-атрактивно е като се движиш с “Трабанта”, по-атрактивно е. Ние до морето си ходим редовно с “Трабанта”. Последният ми голям преход беше до Дупница, не знам колко километра са, ама може би са към 320-330 километра. Преди около десетина дена ходих с “Трабанта” до Пловдив!

Една от най-големите гордости на Ивайло е трабантът – кабриолет. Преди няколко години преправил купето му сам, пребоядисал го и, разбира се, обособил гюрук.

Ивайло Антов – колекционер: Най-голямата ми гордост е един кабриолет, който от доста години си го ползвам и си го карам. Подсилва купето, прави се гюрук, гюрукът, който е правен на кабриолета, е правен в София от една фирма, която прави брезенти на камиони!

Съвсем скоро се надява да довърши трабанчето – лимузина, което отново сам проектирал. А само след дни ще представи част колекцията си на традиционния „Трабант фест“ във Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Отварят частни занимални от 1 юни
Отварят частни занимални от 1 юни
Що е то да къмпингуваш на Карадере? (СНИМКИ)
Що е то да къмпингуваш на "Карадере"? (СНИМКИ)