НОВИНИ

Трабантите пак са на мода във Велико Търново

Жител на Велико Търново е най-запаленият и страстен колекционер на позабравените вече автомобили с марка “Трабант”. Мъжът притежава повече от 70 модела на немската марка, а част от купетата на някои от тях преправил сам и така в колекцията му вече има “Трабантче” комби, кабриолет, а от две години проектира и лимузина.

bnt avatar logo
от БНТ
09:00, 10.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Ивайло Антов разказва, че откакто се помни, в семейството му винаги е имало “Трабант”. Преди около 30 години започнал да издирва в цялата страна и да купува соцвозилата. А до огромния му паркинг в село Хотница всяка кола е стигнала на ход и дори в момента няма такава, която да не може да подкара.

Ивайло Антов – колекционер: Първият ми “Трабант” е закупен 88-ма или 89-та година. Но впоследствие станаха още други автомобили. Старая се да са във вид, в който да могат да се движат, външният винаги може да се нагласи!

Ивайло признава, че през годините се е опитвал да подкара автомобили и от други марки, но заради огромната си страст и досега продължава да пътува ежедневно само с някои от трабантите си. Категоричен е, че никога не е закъсвал, а съвсем наскоро навъртял повече от 300 километра с един експонатите си.

Ивайло Антов – колекционер: Трабантът ми е някак си по- на сърце. По-атрактивно е като се движиш с “Трабанта”, по-атрактивно е. Ние до морето си ходим редовно с “Трабанта”. Последният ми голям преход беше до Дупница, не знам колко километра са, ама може би са към 320-330 километра. Преди около десетина дена ходих с “Трабанта” до Пловдив!

Една от най-големите гордости на Ивайло е трабантът – кабриолет. Преди няколко години преправил купето му сам, пребоядисал го и, разбира се, обособил гюрук.

Ивайло Антов – колекционер: Най-голямата ми гордост е един кабриолет, който от доста години си го ползвам и си го карам. Подсилва купето, прави се гюрук, гюрукът, който е правен на кабриолета, е правен в София от една фирма, която прави брезенти на камиони!

Съвсем скоро се надява да довърши трабанчето – лимузина, което отново сам проектирал. А само след дни ще представи част колекцията си на традиционния „Трабант фест“ във Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северна Корея отново стреля в морето
Северна Корея отново стреля в морето
Десислава Танева: В някои от проверените мандри се използва суровина от ЕС
Десислава Танева: В някои от проверените мандри се използва суровина от ЕС