COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Трафикът през Дунав мост при Русе се е увеличил двойно за година

В откритото студио на „Денят започва“ в Русе директорът на митницата в града Венцислав Халаджов заяви, че трафикът през Дунав мост се е увеличил двойно за една година, а според областния управител на Русе Галин Григоров решението за задръстванията на съоръжението е да се изгради паралелен мост, който да се свърже с бъдещата магистрала Русе-Велико Търново. От митница Русе твърдят, че обработката на документите отнема 2-3 минути, а шофьори се оплакват, че им се налага да чакат с часове, за да преминат през Дунав мост.

от БНТ
08:43, 21.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
Галин Григоров, областен управител на Русе: Задръстванията са почти ежедневни. Предприехме мерки като въведохме по-лесни заплащания. Същевременно агенция Митници обработват по.-бързо и издават винетки. Работят много точно и организирано, но това не дава възможност да се намали трафикът. За мен единственият вариант със задръстванията на Дунав мост е изграждането на паралелен мост, който да се свърже с АМ Русе-Велико Търново. Това е абсолютно необходимо.
Венцислав Халаджов, директор на митницата в Русе: Наблюдаваме тенденция на постоянно увеличение на трафика. За сравнение мога да дам няколко цифри - преди да влезем в ЕС, когато имаше пълен митнически контрол, тежкият трафик беше около 500 камиона на денонощие. През последните години трафикът на тежки камиони достига 2 000 - четири пъти увеличение. За 2016 трафикът е бил около 700 хил. автомобила. За тази година до сега трафикът е удвоен - 1 370 000. Увеличението се дължи основно на лекия трафик заради силния туристически сезон. Тежкият трафик е запазен като обем.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Правителствен самолет на Сирия е свален над провинция Идлиб
Правителствен самолет на Сирия е свален над провинция Идлиб
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"