НОВИНИ

Трагедия в Италия: Най-малко 22 души са загинали при срутването на моста в Генуа

Най-малко 22 души са загинали, след като мост на магистрала се срути в италианския град Генуа, заяви заместник-министърът на транспорта. "За съжаление мога да потвърдя, че 22 са загинали и че това число вероятно ще расте", каза пред Sky TG24 Eдуардо Рикси.200-метров участък от огромното съоръжение се е стоварил от около 100 метра височина. Под отломките има смачкани автомобили, камиони са излетели в река Полчевера. От развалините до момента са извадени 7 оцелели. В ход е спасителна операция.Вижте повече от прякото включване от Генуа на Елена Шаханова - кореспондент на БНР.

bnt avatar logo
от Елена Шаханова
15:45, 14.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
По света
трагедия италия души загинали срутването моста генуа

Такава трагедия по италианските пътища не се помни - да падне такова огромно съоръжение. Това е много важен мост, не само за трафика в област Лигурия, но и за половин Италия. Мостът е известен като мостът "Моранди" на магистрала А10. Тя свързва града с Вентимиля, Франция.

Мостът е дълъг около километър и двеста метра и се издига на 50 метра над два квартала и част от индустриалната зона на Генуа. Там е засегнат централният офис на фирмата за разделно събиране на отпадъци със смачкани камиони. Хората и училищни сгради в района са евакуирани, на места няма ток.

Не е ясна причината за срутването, случило се по време на силна буря. Но не е издържал централният пилон, висок 90 метра. Мостът се държеше от три такива пилона. Имало е ремонтни дейности на обратната страна на пътното платно, по което са се движели поне 20 превозни средства. В реката са паднали редица превозни средства и добре, че тя не е била пълна с вода. На мястото на инцидента веднага пристигнаха полиция, пожарникари и линейки.

До мястото на трагедията е много трудно да се стигне и още няма дори журналистически екипи.

Времето продължава да е лошо, но спря да вали. Този мост е от 60-те години на 20-и век и непрекъснато по него е имало ремонтни дейности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима са ранените при нападението в Лондон
Трима са ранените при нападението в Лондон
Над 4000 коли са проверени при спецакции по пътищата в страната
Над 4000 коли са проверени при спецакции по пътищата в страната