НОВИНИ

Трагедията в Хитрино през обектива на един от спасителите

Един от спасителите в Хитрино успя да заснеме трагедията пред обектива на личния си фотоапарат. Мирослав Маринов от Горна Оряховица участвал в акцията по обезопасяването на опасните цистерни в понеделник, а снимките, които направил на мястото само за няколко часа обиколиха интернет пространството.

bnt avatar logo
от БНТ
08:04, 16.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Мирослав Маринов има дългогодишен опит в системата на Гражданска защита. В понеделник той и колегите му били изпратени в Хитрино, за да се включат в акцията по обезопасяването на опасните цистерни. Разказва, че още с пристигането си се сблъскал с пустошта и трагедията, сполетяла селото.

"Което усетих аз, когато влязох, беше пустош. Само свободни животни, които бяха по улицата, ми направиха впечатление", спомня се Мирослав Маринов - служител Сектор "Специализирани оперативни дейности" - към РСПБЗН Велико Търново.

Мъжът е любител фотограф, ужасът не би могъл да пресъздаде с думи, за това в малкото свободни минути извадил фотоапарата си и се опитал да запечата трагедията през обектива си.

"Трагедията е една и съща. Окото на фотографа е малко по-различно от окото на обикновения човек. Това, което съм видял аз, това заснемах", казва Мирослав.

По време на акцията той и колегите му нахранили животните, които останали без стопани. Трогателните снимки от тази хуманен акт в последните дни споделиха хиляди интернет потребители.

"В очите, в които видяхме на тия животни, се усеща трагедията. Може да видите по самите снимки, точно за това съм ги направил. Нахранихме ги животинчетата и личи, личи в очите, че и те усещат трагедията, така както хората", убеден е спасителят.

Мирослав апелира за търпение и разбиране от страна на хората, тъй като условията, в които той и колегите му работят са изключително сурови и опасни, а всяка грешка от тяхна страна може да бъде фатална.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадали от Хитрино: Общината и кметът нямат вина за забавените помощи
Пострадали от Хитрино: Общината и кметът нямат вина за забавените помощи
Има ли опасност за жителите на Костинброд?
Има ли опасност за жителите на Костинброд?