НОВИНИ

Трамвай блъсна жена в центъра на София

Трамвай излезе от релсите и блъсна жена до Съдебната палата в София. Тя е приета в ,,Пирогов" без опасност за живота. Като по чудо няма още пострадали, тъй като инцидентът е станал на едно от най-оживените кръстовища в столицата. Вероятната причина за излизането от релсите е стрелка, която не се превключила. Разследващите не изключват и човешка грешка.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
20:11, 12.11.2019
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Точно по обед трамвай по линия номер 10 излиза от релсите на метри от пешеходната зона на Витошка.

Донка Петрова, очевидец: Аз бяха седнала ей там. Само видях как изведнъж трамваят се извъртя и това беше, и спря. Добре че нямаше коли.
Надя Барбара, очевидец: Толкова много хора се бяха събрали около трамвая.,,Всички бяха излезнали, всички гледаха. Доста хора бяха притеснени и аз още съм притеснена, просто такъв шокиращ момент."

Задната част на трамвая удря пешеходка, която в този момент чакала на светофара.

Донка Петрова, очевидец: В съзнание я дигнаха жената.
Надя Барбара, очевидец: По лицето имаше доста кръв.

Жената е откарана в "Пирогов" с наранявания по крака и без опасност за живота.~Според първоначалната версия трамваят е излязъл от релсите заради стрелките. Ватманката ги е превключила ръчно, тъй като автоматичната система не се е задействала.

Иво Василев, заместник-директор на столичния електротранспорт: Какво е обяснението на ватмана? Че е слизал да отвори ръчно стрелката, но как я е отворил сега ще преценим, дали е добре отворена, дали стрелката позволява да се отвори добре.

Разследването трябва да установи и дали върху механизма е имало наслоен пясък, който е попречил стрелките да бъдат застопорени. От столичния електротранспорт заявиха, че вероятно е превишена скоростта при тръгване.

Иво Василев, заместник-директор на столичния електротранспорт: Ако е била до 10 км. в час скоростта и ватманът е усетил, че едната талига тръгва в другата посока е щял да спре малко по-рано. Така че отделно ватманът си има някаква вина.

От столичния електротранспорт заявиха, че техният служител има достатъчно опит. Жената, управлявала трамвая, обаче отаказа да застане пред камерата ни.

Преди инцидента няма подадени сигнали от други ватмани за проблем със стрелките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокурист и проверки в болницата на Пазарджик заради фалшите ТЕЛК решения
Прокурист и проверки в болницата на Пазарджик заради фалшите ТЕЛК решения
Джип блъсна и уби пешеходец на бул. Симеоновско шосе
Джип блъсна и уби пешеходец на бул. "Симеоновско шосе"