НОВИНИ

Транспортен хаос в Хасковско заради протест на превозвач

Транспортен хаос в Хасковско. Хиляди пътници днес останаха без автобусен транспорт. Причината е протест на превозвач заради промяна в транспортната схема.

bnt avatar logo
от Мария Ламбова
12:25, 29.10.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От фирмата спират изпълнението на всички маршрути, които, по техни думи, обхващат десетки села в община Хасково. Ще бъдат спрени и част от междуградските линии. Към превозвача се присъединяват и други компании, а исканията на протестиращите са оставка на кмета на областния град Добри Беливанов. Според тях Беливанов е изменял транспортните схеми без да спази закона.

Себахтин Исмаил, собственик на транспортна фирма: Искам оставката на кмета Добри Беливанов. Той еднолично, без решение на комисията по транспорт, без санкция на общинския съвет решава да промени схемата. Знаем, че е проблем за хората и съжаляваме за неудобството, но за съжаление в демокрацията не е измислено друго. Ние сме принудени на тая стъпка, за да чуят нашия глас.
Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: Общината е осигурила превоза защо фирмите не си изпълняват договорните отношения, ще си носят отговорност. Всеки може да поиска оставка и какво, къде ми е моя проблем, къде ми е проблема за оставка?
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микробус пламна в движение на магистрала „Хемус”
Микробус пламна в движение на магистрала „Хемус”
Премиерът Борисов в Атина: Държим за единството и силата на Европейския съюз
Премиерът Борисов в Атина: Държим за единството и силата на Европейския съюз