НОВИНИ

Треска за злато от потънал кораб в Южна Корея

Базирана в Сеул компания твърди, че е открила потънал руски военен кораб край Южна Корея, който е превозвал злато за 130 милиарда долара. Съобщението беше посрещнато с недоверие от изследователи и от корейските власти. Проучването на останките от кораба продължават.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
20:56, 20.07.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Компанията с адрес в Сеул възлага големи надежди, че е попаднала на истинска златна мина край южнокорейските брегове. Нейни експерти смятат, че това е корпуса на руския броненосен крайцер "Дмитрий Донски", построен през 80-те години на 19-и век. Потопен е от японски военни кораби през 1905-та, а на борда му е имало 200 тона злато. Досега никой не е видял кадри със златото. Но гмуркачи със специална дълбоководна техника изследват кораба и твърдят, че става дума именно за "Дмитрий Донски".

Видях част от името. Не цялото, но част от него. И можем да кажем, че корабът е този.

Корейският държавен институт по океанология оспори съобщението, като заяви, че е открил потъналия кораб още през 2003-та година. Южнокорейска строителна компания също твърди, че е открила крайцера "Дмитрий Донски". Но и в тези случаи не се споменава нищо конкретно за милиардите в злато на борда му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва фестивалът Hills of Rock в Пловдив
Започва фестивалът "Hills of Rock" в Пловдив
Според Каракачанов разделно явяване на избори би ощетило патриотите
Според Каракачанов разделно явяване на избори би ощетило патриотите