НОВИНИ

Трети ден издирват убиеца на Виктория, изготвят психопрофил на извършителя

Все още не е задържан убиецът на 30-годишната журналистка от Русе Виктория Маринова. Топ криминалисти от София са в града за разкриването на престъплението, работата им на място днес проследиха вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров.

bnt avatar logo
от Даниела Димитрова
18:10, 08.10.2018
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Трети ден полицията издирва убиецът на Виктория Маринова. Проверява се целият криминален контингент, проверява се видеонаблюдението в града, разпитани са много свидетели. Но до този момент няма заподозрян за жестокото престъпление. Според разследващите не е водеща версията, че Виктория е убита заради пилотното й предаване „Детектор", в което има интервюта с репортер на сайта Бивол и румънския му колега Атила Биро за корупция и злоупотреба с евросредства . В тази връзка главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че прокуратурата е блокирала парични преводи на стойност 14 милиона евро на фирми и търговци около строителната фирма „Джи пи груп". Има достатъчно събрани данни за извършено престъпление и е образувано досъдебно производство след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев и сайта Бивол.

Приятел на Виктория от бизнес клуб, в който е членувала по-рано днес сподели, че при последното им виждане в сряда тя не е била притеснена и че не е получавала заплахи, свързани с работата й като журналист.


;

Екип от института по психология се е запознал с разследването, за да изготви психопрофил на извършителя. Работи се по няколко версии.

Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Както по версия за случайно събитие, извършено от лице с психически отклонения и със силно изразен полов нагон, но не изключваме и версия за планирано действие също от такова лице или някакъв личен мотив. Така че абсолютно нито една версия не подценяваме.
Сотир Цацаров - главен прокурор: Не можем да кажем, че версията, която е свързана с изпълнението на работата й като журналист тук или с оглед предавания, тематика на тези предавания и т.н. е определяща или би представлявала определяща версия. 09.46 Напредъкът от вчера е свързан най-малкото с резултати от ДНК експертизи, както и с резултати от други експертизи.

Директорът на областната дирекция на полицията комисар Теодор Атанасов заяви, че все още не е открит мобилния телефон на жертвата. Служителите на реда и прокуратурата работят денонощно по разкриването на престъплението.

комисар Теодор Атанасов - директор на ОД на МВР- Русе: Кога да очакваме конкретен резултат? Надявам се в най-скоро време предвид активните действия на служителите да имаме положителен резултат.Но не мога да се ангажирам с конкретен срок.

На мястото, където е извършено престъплението , ще бъде поставено осветление, ще се засили видеонаблюдението в района.


;

Всеки момент тук пред паметника на Свободата ще се съберат близки, приятели и познати на Виктория на бдение в нейна памет. А утре вечерта любители на бягането ще изминат обичайния маршрут на Виктория в района на кея, където беше извършено престъплението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бдения в няколко града в памет на журналистката Виктория Маринова
Бдения в няколко града в памет на журналистката Виктория Маринова
1,5 млн. лв. са предвидени за иновации в училищата за следващата година
1,5 млн. лв. са предвидени за иновации в училищата за следващата година