Франция завършва седмица на социални протести. Днес към транспортната стачка срещу пенсионната реформа се добавиха протести на шофьори на камиони, които блокираха пътища. Съботната демонстрация на "жълтите жилетки" в Париж обаче беше по-малобройна.

Трети ден подред влаковете, метрото, и автобусният транспорт в Париж са парализирани.

Исмаел Хюсеин, работник в ресторант: Как да ходим на работа сега? Невъзможно е. Това е голям проблем.

Всеки се спасява както може. Тези жени, които идват от друг град, ще пробват за първи път електрически тротинетки.

Рафаел, продавачка в магазин: Много закъсняваме. За компенсация ще работим два часа повече и не знаем как ще се приберем. Това е.

Несигурният транспорт затруднява и гостите на френската столица.

Жозе Сенвил, туристка от Квебек: У нас не е така. Не взимаме туристи за заложници. Неприятно е. Но пак ще дойдем тук, защото обичаме Франция.

Синдикатите на железничарите не дават краен срок за стачката. Днес обсъдиха разрастване и настояха кабинетът да оттегли окончателно пенсионната реформа.

Макар и по-малобройни, "жълтите жилетки" отново демонстрираха и успяха да създадат безредици в Париж. Протести имаше и в други градове. Извън столицата шофьори на камиони блокираха основни пътни артерии. Те протестират срещу вдигането на данъка върху дизеловото гориво за търговските превозни средства, заложено в проектобюджета за идната година.