COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Трети ден протести срещу цените на горивата във Франция

Трети ден продължават протестите на "жълтите жилетки" с блокиране на петролни депа и пътища във Франция. Недоволството срещу увеличаването на цените на горивата и днес предизвика дълги колони от коли по някои основни пътни артерии в страната.

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:24, 19.11.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Не толкова масови, но достатъчно смущаващи и неприятни, особено за хората зад волана. Такива бяха блокадите срещу повишаването на цените на горивата във Франция.

Според представители на протестиращите, шофьори са блокирали десетина петролни депа на различни места. Демонстрациите по пътищата навлизат във фаза, наричана "операция охлюв". Тя е свързана с действия, които забавят допълнително движението по натоварените магистрали и водят до задръствания.

Шофьор: Обикновено ми трябват 12 минути, за да стигна от дома ми до работа. А днес от два часа съм в задръстване и нищо не помръдва.

Протестите заради поскъпването на горивата са само част от цялостното недоволство от управлението на Еманюел Макрон. Основните обвинения срещу президента са, че толерира богатите и фокусира грижите си върху големите градове, като пренебрегва проблемите на хората в останалите райони на Франция.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Защо свинският грип премина по света по-леко от COVID-19?
Защо свинският грип премина по света по-леко от COVID-19?
Отвъд границите - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота
"Отвъд границите" - Михаела Гривева: Да опознаеш себе си е пътят ни в живота