COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Трети протест на жителите на Владая и Княжево блокира движението по Е-79

Жителите на село Владая и кв. Княжево излязоха за трети път на протест с искане за по-добър обществен транспорт. Те изразиха недоволството си, като блокираха международния път Е-79 в участъка между селото и квартала и това предизвика задръствания.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова
18:11, 06.08.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Хората настояват за по-удобен транспорт, да се изгради улично осветление и да се постави светофар в района. Преди седмица протестиращите отново блокираха международния път със същите искания, което натовари движението в пиковите часове. От своя страна от Столичната община обясниха, че вече са изпълнили част от исканията.

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на София: Те искаха да бъде възстановена в края на миналата година линия 58 - това беше направено и разписанието беше направено на практика от сaмия инициативен комитет, така че да бъде максимално удобно. По отношение на искането за удължаване на трамвайна линия 5 в квартал Владая направихме едно проучване, което показа, че трябва да се съборят над 50 къщи, за да се разшири булеварда и да се пусне трамвая - разбира се въпрос на разчет е дали това е оправдано, колко би струвало на общината и какъв би бил ефектът от него.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ердоган отказа среща с лидерите от ЕС заради двама убити мигранти на границата между Гърция и Турция
Ердоган отказа среща с лидерите от ЕС заради двама убити мигранти на границата между Гърция и Турция
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. Васил Левски
Община Варна отчуждава имоти заради разширяване на бул. "Васил Левски"