Как ще се отрази търговската война между Вашингтон и Пекин - тази тема е обект на проучване, по поръчка на федерацията на дребните търговци в Съединените щати. Какви са цифрите.

Общо 4,4 милиарда долара допълнително ще трябва да платят американските потребители при покупката на основни продукти като дрехи, обувки, играчки и домакински уреди. Това ще се случи, ако САЩ наложат мита върху китайски стоки за още 300 млрд. долара.

12,2 млрд. долара повече ще платят американците за обувки, сочат изчисленията на Националната федерация за продажби на дребно.

3,7 млрд. долара по-скъпо ще излязат играчките и 1,6 млрд. долара - домакински уреди, показват данните на организацията въз основа на поръчано от нея проучване.

Семействата с по-ниски доходи ще бъдат засегнати в най-голяма степен.

Допитване сред потребителите, проведено през юни, показва, че 81% са разтревожени, че търговската война между САЩ и Китай ще доведе до повишение на цените.

12-процентно увелечие вече се наблюдава от ноември миналата година досега.

Новите мита се очаква да влязат в сила преди 2 юли, когато изтича седемдневен срок за възражения.

Ще пострадат ли потребителите от търговската война между САЩ И Китай?

Ще пострадат ли потребителите от търговската война между САЩ И Китай?

Потребителите засега няма да бъдат засегнати от търговската война между Съединените щати и Китай, смята експертът по информационни технологии Борислав...