COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Три деца от Пловдивско са най-добри в менталната аритметика

Три деца от Пловдивско са най-добрите в сферата на менталната аритметика. Това стана ясно, след като извоюваха първи места в Международната онлайн олимпиада по образователна методика.

от Антоанета Чакандракова
09:00, 09.06.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Теодора, Симеон и Георги са се състезавали с още 15 000 деца от 14 държави. От тях над 400 участници в състезанието са били от България.

Кристина Върбанова - управител на академия за ментална аритметика: Трябваше да направят поредица от аритметични смятания - събиране и изваждане със сметалото абаг, с което те работят и с въображаемо сметало.

Менталната аритметика е древен начин за аритметични пресмятания. Възниква в Япония и Китай, където днес там се изучава като учебен предмет в училищата.

Кристина Върбанова - управител на Академия за ментална аритметика: Смятат на глас, изваждат и събират и могат да изваждат и събират големи поредици от числа на много, много бърза скорост. Разширява обема на паметта им и те могат да запомнят много дълги поредици не само от числа, а и да помнят по-бързо уроците, които учат, текстове.

Менталната аритметика набира все по-голяма популярност у нас. Родителите записват децата си на тези уроци, защото те стават по-фокусирани и концентрирани в учебния процес.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
Спряха събарянето на емблематична сграда в Бургас
28 години по-късно: Българка, осиновена в САЩ, откри майка си в Добрич
28 години по-късно: Българка, осиновена в САЩ, откри майка си в Добрич