НОВИНИ

Три деца от Пловдивско са най-добри в менталната аритметика

Три деца от Пловдивско са най-добрите в сферата на менталната аритметика. Това стана ясно, след като извоюваха първи места в Международната онлайн олимпиада по образователна методика.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
09:00, 09.06.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Теодора, Симеон и Георги са се състезавали с още 15 000 деца от 14 държави. От тях над 400 участници в състезанието са били от България.

Кристина Върбанова - управител на академия за ментална аритметика: Трябваше да направят поредица от аритметични смятания - събиране и изваждане със сметалото абаг, с което те работят и с въображаемо сметало.

Менталната аритметика е древен начин за аритметични пресмятания. Възниква в Япония и Китай, където днес там се изучава като учебен предмет в училищата.

Кристина Върбанова - управител на Академия за ментална аритметика: Смятат на глас, изваждат и събират и могат да изваждат и събират големи поредици от числа на много, много бърза скорост. Разширява обема на паметта им и те могат да запомнят много дълги поредици не само от числа, а и да помнят по-бързо уроците, които учат, текстове.

Менталната аритметика набира все по-голяма популярност у нас. Родителите записват децата си на тези уроци, защото те стават по-фокусирани и концентрирани в учебния процес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Студент по медицина получи стипендия от младо лекарско семейство
Студент по медицина получи стипендия от младо лекарско семейство
Розопроизводители от Карловско на ръба на оцеляването заради слаба реколта
Розопроизводители от Карловско на ръба на оцеляването заради слаба реколта