Три момичета от Карлово оцеляха по чудо след екстремна разходка край водопад в късния следобед вчера.11-годишните деца избрали опасен маршрут в планината, вероятно, за да си направят селфи. Едно от момичетата, обаче паднало във Водопода. Туристи в планината и бързо пристигналите полицаи успели да спасят детето. То е настанено в пловдивската болница "Свети Георги" и е в стабилно състояние.

Карлово Пловдив

Трите момичета от Карлово излезли на разходка в отдалечена местността край Стара река. Придошлите води, обаче завличат едно от децата и от много голямо височина то паднало във водопада Сучурум. Случайно в района с приятелите си бил и 29-годишният Тони Танчев. Без да се замисли той се хвърлил в ледените води, за да спаси 11-годишното момиченце, разказват очевидци.

Илиян Марков, очевидец: Около две минути момчето търсеше момичето, но не можеше да го намери, защото водата беше много силна, прииждаше отгоре силна вода. Момичето след малко изплува на плиткото. Аз им го показах и те го изкараха. Съблякоха му дрехите, завиха го с топли дрехи. Едното момче започна да му прави изкуствен масаж, а другото изкуствено дишане.

Спасителят на детето не се смята за герой.

Тони Танчев: Мисля, че това е нещо, което всеки нормален човек би го направил. Аз имам вяра в хората. Полицията и бързата помощ дойдоха невероятно бързо.Реакцията им беше много бърза.

След като помогнали полицаите се отправили по опасната пътека, за да спасят другите две момиченца, които бедствали върху скалите. Те са открити невредими.

старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР - Пловдив: След като е паднало детето, те са се изплашили и са тръгнали в посока, в която едва ли са знаели къде отиват... Екстремна пътека, за такива екстремни изживявания. Много често там колегите са установявали други случаи, при които хора са ходили и си правят селфита.

Всички участвали в спасителната акция ще бъдат наградени през следващата седмица.