COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Три варианта за ремонта на булевард „Княз Александър Дондуков“

Трите варианта за реконстрикция на булевард „Княз Александър Дондуков“, от паметника на Васил Левски до „Младежкия театър“, се различават основно по вида на предложената настилка на пътните платна - павета, както е досега, павета и асфалт или цялостно асфалтиране. Това стана ясно по време на обществено обсъждане на ремонта, насрочен през следващата година.

от БНТ
13:02, 10.09.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

Според заместник-кмета по транспорта – Евгений Крусев, няма да се промня ширината и основния вид на тротоарите и пътните платна, които ще останат в досегашния си вид от по 5 и 18 метра съответно.

Първият предложен проект предвижда да се запазят паветата на пътните платна. Вторият - платната, предназначени за движение на автомобилите, да са асфалтирани, а трамвайните релси и паркоместата да са павирани. Вариант №3 пък планира пътните платна да бъдат изцяло асфалтирани.

Предишната реконструкция на релсовия път по булевард „Княз Александър Дондуков” е от 1992 г. В рамките на цялостния ремонт ще бъдат обновени тротоарите, уличното осветление и отводняването. Предвидени са рампи за достъп с инвалидни колички.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине и през България
Проф. Иво Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине и през България
Зелена светлина: Жива катедрала
Зелена светлина: Жива катедрала