НОВИНИ

Три военни хеликоптера може да съдействат при гасене на големи пожари в страната

През това лято три военни хеликоптера може да оказват съдействие при гасене на големи пожари в страната. Това заяви главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР. Той съобщи, че се провеждат годишни срещи с ръководствата на горските стопанства у нас, за да се уточни разпределението на силите.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
21:56, 29.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Обмисля се вариант за сключване на договори с частни фирми, които да оказват помощ при гасенето на пожари. За целта са нужни от по 6 млн. лева на сезон.

По време на летния сезон по Черноморието ще са командировани общо 34 служители - по 17 във Варна и Несебър. Те ще помагат на колегите си по морето за справяне с инциденти.

Главен комисар Николов участва в церемония по откриването на реновираната сграда на учебния корпус и помещенията за настаняване на курсантите в Центъра за специализация и професионална подготовка по противопожарна безопасност и защита на населението във Варна. Ремонтът е реализиран със средства на МВР, Община Варна и частни фирми.

Главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР: В момента в нашите центрове се обучават нови 300 човека, които към края на годината ще се влеят. Само до две седмици ще обявя официално конкурс за нови 100 човека. На практика, ако успеем да реализираме този проект до средата на следващата година, пожарната ще има нула процента вакантни места.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирваният от полицията Стоян Зайков от Костенец се е самоубил (СНИМКИ)
Издирваният от полицията Стоян Зайков от Костенец се е самоубил (СНИМКИ)
Оправдателна присъда за управителя на Онкологичния център в Пловдив
Оправдателна присъда за управителя на Онкологичния център в Пловдив