Трима са арестувани при сблъсъци в Джебел

Привърженици на ДПС се събраха в Джебел, за да отбележат 28-мата годишнина от началото на протестите на българските турци срещу режима на Тодор Живков. В града пристигнаха и симпатизанти на ДОСТ.Мерките за сигурност на площада в града бяха засилени. В речта си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че знамената на Движението са на 28 години и ДПС продължава с единството си да брани свободите и стабилността в страната.

от БНТ
преди 3 години
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Мустафа Карадайъ, председател на ДПС: 28 години под знамето на ДПС ние водим ежедневна борба за правата, за свободите, за демокрацията в нашата родина. 28 години водим ежедневна борба за стабилност и сигурност в нашата родина. За мир и толерантност в нашата родина и в целия регион. Всички днес в България знаят, и не само в България, че без ДПС няма стабилност, няма сигурност в нашата родина.

На възпоменателния митинг присъства цялото ръководство на Движението. Симпатизанти на ДПС освиркаха кмета на Джебел и настояха той веднага да освободи поста си. Пред събралите се привърженици на ДОСТ лидерът Лютви Местан обяви, че на митинга се слага край на измислицата, че Ахмед Доган е организатор на протестите на турците в България срещу тоталитарния режим. Въпреки високият градус на напрежение до инциденти не се стигна, полицията арестува трима души за агресивно поведение.

Топ 24
Най-четени