Трима души са ранени след като влак блъсна лек автомобил на охраняем прелез край Асеновград. Причината за инцидента е, че кантонерът не е спуснал ръчните бариери. Служителят е задържан, тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1,8 промила алкохол. Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство по случая.

Инцидентът е станал към 7 часа сутринта на прелеза на Околовръстния път. Влакът се е движил от гара Крумово към Асеновград.

Борис Михов - заместник-районен прокурор на Асеновград: По така събраните доказателства, основна причина за това пътно-транспортно произшествие е, че кантонерът, който е на прелезопазачницата, не е свалил бариерата, въпреки, че е получил сигнал.

Бариерата не е била свалена, лекият автомобил е навлязъл в прелеза и е бил пометен от влака. След това колата се е блъснала и в сградата на кантона, единият от пътниците е с опасност за живота, другите двама също са ранени.

Борис Михов - заместник-районен прокурор на Асеновград: Кантонерът, всъщност, той е човекът, който първи подава сигнал на телефон 112, след това се е обадила и друга жена.

Стоянка Райчева, която работи в близкото предприятие, е подала сигнал на спешния телефон. Обяснява, че минути преди инцидента е минала оттам и е видяла кантонера, който седял на пейката.

Стоянка Райчева: - Забелязахте ли да е бил пиян? - Ами, седнал беше, аз само го поздравих, кимна ми човека, не знам дали е бил пиян, не мога да разбера.

Кантонерът е задържан за 24 часа. По време на инцидента пътниците във влака не са пострадали. Машинистът също е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна.

Сигнализацията в кантона е проверена и е в изправност, съобщиха от Районната прокуратура в Асеновград.

Влак блъсна кола на релсите между Крумово и Асеновград

Влак блъсна кола на релсите между Крумово и Асеновград

Тази сутрин около 7 часа в междугарието Крумово-Асеновград на прелез с ръчни бариери влак удря лек автомобил. Има пострадали, съобщиха от НКЖИ. По дан...