НОВИНИ

Трима души, сред които и дете, са ранени при катастрофата на път Е-79

Тежка катастрофа на моста на река Искър край Мездра блокира за часове движението по международния път Е-79 и в двете посоки днес по обяд.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
13:58, 08.07.2018 (обновена)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
трима души сред дете ранени катастрофата път

От силния удар лек автомобил е смачкан напълно и се е наложило спасителните екипи да режат ламарините, за да извадят тримата ранени пътници, сред които и дете. Пострадалите са приети за лечение в Спешното отделение на болницата във Враца.

Във верижния сблъсък са участвали турски ТИР и три леки коли с румънски туристи. Инцидентът е предизвикан от единия румънски автомобил, който предприел изпреварване на абсолютно забранен участък на моста и се забил челно в тежкотоварния автомобил с турска регистрация, който пътувал към Дунав мост-2.

Катастрофиралият ТИР разбил мантинелата и парапета на моста, и кабината надвиснала над река Искър. Шофьорът е изваден веднага от бивш военен, който пътувал след него.

;

Пътят остана затворен за часове и се образуваха километрични опашки, докато се чакаше специализиран кран да издърпа надвисналия над реката камион. Част от движението се пренасочваше по обходни маршрути през Врачанския балкан.

По информация на БНР, заради задръстването след тежката катастрофа, в същия участък е станал втори пътен инцидент. Лека кола се е ударила в спряла цистерна в платното по посока от Враца към София. Няма тежко пострадали, а цистерната е била празна.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КНСБ иска 1,7 млрд. от Бюджет 2019 за по-високи заплати и допълнителна издръжка
КНСБ иска 1,7 млрд. от Бюджет 2019 за по-високи заплати и допълнителна издръжка
Президентът на Турция Ердоган ще участва в Срещата на върха на НАТО в Брюксел
Президентът на Турция Ердоган ще участва в Срещата на върха на НАТО в Брюксел