НОВИНИ

Трима души загинаха при тежка катастрофа на пътя Пловдив - Асеновград

Отново жертви на пътя и в началото на новата седмица. Трима души загинаха на място при челен сблъсък на пътя Пловдив - Асеновград тази сутрин. Инцидентът е станал рано сутринта, а вероятните причини са висока скорост и заспиване на един от водачите. Само за последните три дни в Пловдивско има осем жертви.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
08:43, 20.06.2016 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Катастрофата е станала на прав участък при разклона за Куклен. 21-годишният водач на БВМ с кърджалийска регистрация се движил в посока Пловдив, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в такси, управлявано от 60-годишна жена. При удара автомобилите излетели от пътя, а водачите и пътуващият в таксито 27 годишен мъж губят живота си.

Любомир Рашков - началник на Охранителна полиция - Пловдив: Тежко произшествие, ще правим анализи, през този уикенд са загинали пет човека. Всички са на места с никаква концентрация на ПТП-та, по време на денонощието без натоварен трафик. На база на това засилваме присъствието на тези места, за да осъществим поне някакъв превантивен ефект.

Движението беше ограничено в едната лента и се образува голямо задръстване на пътя Асеновград Пловдив. Това стана причина за още една катастрофа в близост да мястото, където загинаха трима души. Моторист беше блъснат при неправилна маневра от автомобил до Асеновград. Според полицаите през летните месеци в следствие на жегата инцидентите се увеличават. За юни, юли, август и септември миналата година 36 човека са загинали в Пловдивска област.

Любомир Рашков - началник на Охранителна полиция - Пловдив: Съветвам водачите на първо място безкомпромисно да спазват правилата за движение. Да не си позволяват никакви отклонения, без отпускане на нервите, защото ставаме свидетели на трагедии като днешната и на последните два дни.

От началото на годината до сега статистиката отчита намаляване броя на тежките пътно-транспортни произшествия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивалът “Талантино”  в Благоевград
Фестивалът “Талантино” в Благоевград
Намериха тялото и на второто момче, изчезнало в река Янтра
Намериха тялото и на второто момче, изчезнало в река Янтра