НОВИНИ

Трима души загинаха при тежка катастрофа с автобус на пътя София-Варна

Трима души загинаха, а 26 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и лек автомобил на пътя София-Варна край ловешкото село Микре. Инцидентът стана тази сутрин. По първоначална информация леката кола е навлязла при завой в насрещното платно и се е забила челно във автобуса, който се преобърнал на пътя. В него са пътували служители на община Лясковец, които са отивали на коледно тържество във Вършец. Окръжната прокуратура в Ловеч разследва тежкия инцидент.

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
18:01, 22.12.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

В автобуса са пътували 39 души - служители на общинската администрация в Лясковец и на кметства. Те са отивали на тиймбилдинг във Вършец. Сутринта всички тръгнали с настроение, но само час и половина по-късно последвал жесток сблъсък с леката кола. От силния удар, автобусът се обърнал на пътя. Най-вероятно колата навлязла в насрещното платно, където се движел автобусът.

На място загинали водачът на автомобила - жена на 45 години от София, шофьорът на автобуса - мъж на 36 години, който е собственик на превозваческата фирма и един от пътниците - служител в община Лясковец. С автомобили и линейки в ловешката болница са транспортирани и прегледани пострадалите 26 души. От тях 10, които са с травми и контузни рани, са настанени в болницата.

Д-р Снежина Митова: Основно пациентите, които са настанени, са в хирургично отделение, в неврологично отделение и в ортопедия. Състоянието им е относително стабилно.

40-годишна жена, която е пътувала в автобуса е с тежка черепно-мозъчна травма и ампутация на ръката е транспортирана е в неврохирургичната клиника в Плевен.

Момчил Цветков, УМБАЛ-Плевен: Операцията премина засега успешно и пациентът преди около час беше настанен за наблюдение в клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Състоянието остава тежко с реална опасност за живота, поради тежките травми, които е получил в катастрофата.

Катастрофиралият автобус е собственост на регистрираната в Горна Оряховица фирма "Пътнически превози "Бъчварови". Автобусът е минал периодичен технически преглед през октомври, бил е в добро техническо състояние, казаха от Автомобилна администрация - Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният машинист на влака от Хитрино в ареста, помощникът му - на свобода
Главният машинист на влака от Хитрино в ареста, помощникът му - на свобода
Атентаторът от Берлин все още е на свобода
Атентаторът от Берлин все още е на свобода