Трима припаднали по време на предаването на изборните книжа в столичната зала "Арена Армеец". Мъж и жена са били откарани в Окръжна болница заради високо кръвно налягане, а третият пострадал, полицай, е отказал да бъде хоспитализиран.

Какво е състоянието на хората и как продължава предаването на протоколите - вижте повече в прякото включване на Карина Караньотова.

Припадналата жена е на 53 години. Тя е колабирала по време на предаването на изборните протокли в "Арена Армеец" и след това е приета в болница "Св. Анна" с високо кръвно налягане. Мъжът, на когото също му е прилошало, е диабетик и епилептик. Той също е хоспитализиран.

Един от служителите на реда също се почувствал зле, но бързо успял да се върне към задълженията си.

Най-големите проблеми в залата бяха свързани с много грешки при попълването на протоколите и липса на транспорт за вече приключилите членове на СИК.

Трима припаднали при предаването на протоколите в "Арена Армеец"

Трима припаднали при предаването на протоколите в "Арена Армеец"

Множество сгрешени протоколи в София забавят предаването на изборните книжа в "Арена Армеец". Въпреки това, повече от една трета от документите вече с...

Членовете на СИК тази година се оплакваха повече от липсата на адекватен транспорт, който да ги откара по домовете след предаването на протоколите, отколкото от самата организация в залата.

Теменуга Рачева: Трябва да се прибираме с градския. За мене не е решение, не е приемливо, защото сме били 24 часа и отгоре и не е редно да ни оставят по тоя начин.
Марияна Каравасилева: Ще се прибирам с такси, защото няма с какво. Не може изборният ден да свършва в 8, а бусовете да са ангажирани от 7 до 3.

Само около 10 % от протоколите са подавани без грешки, което допълнително бави процеса, обясни председателя на ОИК София Полина Витанова.

Полина Витанова, председател ОИК: Най-честите грешки са, тъй като действителните гласове по кандидатски листи следва да се разпределят съответно по преференции на кандидатски листи, те масово не го правят или разпределението, което правят е неточно.

Някои от членовете на СИК все пак предложиха при следващи избори да се помисли за поне още един пункт за обработване на изборните книжа извън зала "Арена Армеец".

1053 от общо 1600 протокола са обработени в ОИК в "Арена Армеец" към 9 ч

1053 от общо 1600 протокола са обработени в ОИК в "Арена Армеец" към 9 ч

Трима припаднали по време на предаването на изборните книжа в столичната зала "Арена Армеец". Как продължава предаването на протоколите в София - вижт...

Още по темата Местни избори 2019