COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Трите изоставени мечета са в парка за танцуващи мечки в Белица

Трите мечета, изоставени от майка си, намериха подслон в парка за танцуващи мечки край Белица. Животните бяха намерени край Доспат и спасени при съвместна акция на екоминистерството, екоинспекцията в Смолян и фондация „Четири лапи“.За живота на мечетата в парка - разказва Ирина Николова.

от Ирина Николова
20:39, 23.04.2018
Чете се за: 00:44 мин.
Животът

Две от мечетата са мъжки, а едно е женско. Тежат около три килограма и са на видима възраст не повече от три месеца. От парка за танцуващи мечки в Белица казаха, че мечетата са здрави, но са силно стресирани, защото са били отделени от майка им близо денонощие, през което не са се хранили.

За мечетата се грижи само един гледач, тъй като на тази възраст много лесно свикват с хората и след това трудно могат да се адаптират към естествената си среда.

;
Васил Мадолев: Хранят се с козе мляко..добавя се към него и бебешки сухи млека и кисело мляко. Всичко необходимо, за да се задоволят техните потребности.

Продължава издирването на майката на мечетата. В района, където са открити са поставени и фотокапани. Вероятността да бъде открита обаче е много малка.

Димитър Иванов, управител на парк за танцуващи мечки- Белица: При 90% от такива случаи говорим за незаконен лов. Има вариант, около 10%, майката по някакъв начин да ги загуби. В този случай говорим за млада майка, първо поколение. Но тези случаи много редки. Обикновено майката винаги стои някъде там.

Дори и да бъде открита мечката, трудно ще се установи дали тя е майката на малките, не се знае и дали ще ги приеме отново. Предстои да се реши дали трите животни да се транспортират в специализиран център в Гърция за осиротели мечета.

Топ 24
Най-четени
Пловдив получава от държавата милиони за спорт и инфраструктура
Пловдив получава от държавата милиони за спорт и инфраструктура
Авария в квартал Селеметя остави стотици русенци без вода
Авария в квартал "Селеметя" остави стотици русенци без вода