НОВИНИ

Тръмп атакува демократите и социализма

Заплаха от социализъм. Това е новата основна тема в кампанията на Доналд Тръмп за преизбирането му за президент на САЩ догодина, наред с имиграцията и търговските войни. Социализъм Тръмп нарича обещанията на потенциални негови съперници от Демократическата партия, които залагат на безплатно здравеопазване за всички и борба с климатичните промени.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
19:02, 03.03.2019
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Доналд Тръмп преживя една от най-тежките си седмици, откакто е в Белия дом. Преговорите му за ядрено разоръжаване на Северна Корея се провалиха, а междувременно бившият му адвокат обясни в Конгреса, че президентът е мошеник и расист. Затова Тръмп използва годишната Конференция за консервативно политическо действие в щата Мериленд, за да нападне политиките на евентуалните си опоненти.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Социализмът няма нищо общо с околната среда. Вижте какво става във Венецуела! Бъдещето не принадлежи на онези, които вярват в социализма.

"Вярвам в американската мечта, а не в социалистическия кошмар!" Така Тръмп коментира намеренията на демократите да наложат 70% данък на свръхбогаташите, за да финансират преминаване към алтернативни енергийни източници и общодостъпно здравеопазване.

Това изказване съвпадна с първия митинг на определящия се като "демократичен социалист" Бърни Сандърс, след като обяви, че отново се кандидатира за президент.

Бърни Сандърс, кандидат за президент на САЩ: Ще променим тази страна и най-накрая ще създадем икономика и правителство, които работят за всички нас, а не само за единия процент.

Безпартийният сенатор от щата Вермонт държа реч в родния си Бруклин, където подчерта, че е израсъл в бедно семейство на трудещи се и за разлика от Тръмп, баща му не му е давал милиони, за да си строи небостъргачи, казина и голф игрища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оспорвани парламентарни избори в Естония
Оспорвани парламентарни избори в Естония
Румен Радев на 3-ти март: Свободата и справедливостта никога не се дават даром
Румен Радев на 3-ти март: Свободата и справедливостта никога не се дават даром