НОВИНИ

Тръмп е готов да предложи компромис по въпроса за имиграцията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще предложи в реч днес компромис по въпроса за имиграцията. В изказването си обаче той няма да отстъпи от искането да бъдат осигурени средства за стена по границата с Мексико. Това заяви добре осведомен източник, цитиран от Ройтерс.

bnt avatar logo
от БТА
22:12, 19.01.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
тръмп готов предложи компромис въпроса имиграцията

В изявлението си Тръмп няма да се откаже от своето искане да бъдат осигурени 5,7 милиарда долара за стената, но същевременно ще предложи подкрепа за законопроект за закрила на имигрантите, станали известни като "Мечтателите" (на английски Dreamers) - млади имигранти, пристигнали незаконно в САЩ още като деца, повечето от които латиноамериканци - както и за тези, които се ползват със статут на временна закрила (Temporary Protected Status), каза източникът.

Той добави, че за постигането на това споразумение са помогнали вицепрезидентът Майк Пенс, шефът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни и зетят на Тръмп и старши съветник в американското президентство Джаред Къшнър.

Тръмп ще обяви всичко това в планираната си за по-късно днес реч. Белият дом уточни, че тя ще бъде произнесена в 16 ч. източноамериканско време (23 ч. българско време), а не в 15 ч., както беше планирано предварително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Богоявление с къпане в ледени води в Русия
Богоявление с къпане в ледени води в Русия
Хиляди излязоха на протест в Унгария срещу новия закон за извънредния труд
Хиляди излязоха на протест в Унгария срещу новия закон за извънредния труд