НОВИНИ

Тръмп е отхвърлил предложение на Иран за вдигане на санкциите срещу преговори

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че е отхвърлил предложение на Иран за вдигане на санкциите в замяна на начало на преговори. По другата гореща тема около името му, Тръмп намекна, че може да търси съдебен път за спиране на процедурата по импийчмънт, започната срещу него от демократите в Камарата на представителите.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
20:12, 27.09.2019
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Човекът, подал сигнала срещу Тръмп, е служител на ЦРУ, работил в миналото в Белия дом, съобщават американски медии. Доналд Тръмп определи източника му като "почти шпионин". 300 бивши служители от сферата на сигурността са подписали писмо в подкрепа на импийчмънт.

Междувременно телевизия Ей Би Си съобщава, че републиканците отдавна са подготвяли контрамерки и са успели да привлекат 6 млн. долара дарения за изборната кампания само 27 часа след старта на процедурата.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Демократите не могат да свършат нищо, блокирали са, ще загубят изборите и го знаят. Затова го правят. Трябва да има начин това да бъде спряно, може би по правен път чрез съда.

Според Тръмп "демократите и лъжливите медии" искат да представят неговия "добър и честен" разговор със Зеленски в лоша светлина.

Демократите обвиняват държавния глава в незаконно търсене на външно съдействие за злепоставяне на изявен демократ преди изборите догодина и в обвързването военната помощ за Украйна с разследване срещу семейство Байдън.

Хилъри Клинтън: Обитателят на Овалния кабинет е реална и непосредствена заплаха за нашето бъдеще, за нашата демокрация. Това не е политическо изявление, това е суровата реалност.

Пред Ен Би Си демократката Нанси Пелоси заподозря и руска връзка в скандала, но не представи аргументи. Говорителят на Кремъл Песков изрази надежда отношенията между САЩ и Русия да не стигнат до публикуване на стенограми от телефонни разговори. Той определи скандала като изцяло вътрешно- американски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейска нощ на учените - какви са събитията в София и Пловдив
Европейска нощ на учените - какви са събитията в София и Пловдив
Саудитска Арабия отваря врати за чуждестранни туристи
Саудитска Арабия отваря врати за чуждестранни туристи