НОВИНИ

Тръмп и икономическия му екип с критики към Китай, Германия и Япония

Поредна заявка от американския президент Доналд Тръмп за политика към поевтиняване на долара. Тръмп и икономическия му екип отправиха критики към търговските си партньори Китай, Германия и Япония, че провеждат политики на девалвация на техните валути и с това вредят на американските компании. Цената на долара ще зависи и от решението на ФЕД тази вечер за размера на лихвения процент в Америка, когато очакваме и реакцията на валутните пазари.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
18:23, 01.02.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света

Американският президент Доналд Тръмп номинира съдия от Клородо за върховен съдия. Нийл Горсъч заема овакантено място след смъртта на съдия Антонин Скалия. Демократите реагираха остро срещу предложения кандидат. Стотици се събраха на протест пред сградата на Върховния съд във Вашингтон.

Причината е, че съдия Горсъч е извесетн с консервативните си възгледи. С неговото назначение консерваторите ще доминират в съда. Деветте върховни съдии в Съединените щати са пожизнени. Върховният съд има последна дума по редица важни въпроси като абортите, религиозните свободи и притежанието на оръжие. Въпреки това съдът подлежи на ограничения от страна на Конгреса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават сраженията в Източна Украйна
Продължават сраженията в Източна Украйна
Изпълнителният директор на ДФ Земеделие Румен Порожанов подаде оставка
Изпълнителният директор на ДФ "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка