НОВИНИ

Тръмп и Путин обсъдиха в телефонен разговор конфликта в Сирия

Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин проведоха телефонен разговор. Основна тема бе Сирия и мирния процес под егидата на ООН за преодоляване на конфликта в страната. Междувременно първите дипломати на Вашингтон и Москва Рекс Тилърсън и Сергей Лавров също са разговаряли по телефона за ситуацията в Сирия и Украйна, както и перспективите за взаимодействие между страните им за решаването на ключови проблеми от международния дневен ред.

bnt avatar logo
от БНТ
06:50, 22.11.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Преди да замине от Белия дом за Флорида, за да празнува Деня на благодарността, Доналд Тръмп разкри част от темите, които е обсъдил с руския си колега Путин в телефонен разговор.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Проведохме чудесен разговор с президента Путин. Говорихме за мира в Сирия. Говорихме за Северна Корея. Разговорът ни продължи почти час и половина. Категорични сме за постигането на мир в Сирия. Говорихме категорично и за Северна Корея и Украйна.

Двамата лидери са се съгласили още да проучат начини за сътрудничество в борбата с екстремистки групировки като "Ислямска държава".

Същевременно, иракският премиер Хайдер ал Абади заяви вчера, че от военна гледна точка "Ислямска държава" е разбита, но той ще обяви окончателна победа над нея едва след като бойците ѝ бъдат разгромени в пустинята. Думите му идват в отговор на иранския президент Хасан Рохани, който провъзгласи края на "Ислямска държава".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Ливанският премиер Саад Харири се завърна в Бейрут
​Ливанският премиер Саад Харири се завърна в Бейрут
Разглеждат жалбата на единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня
Разглеждат жалбата на единствения задържан за обира на банкомат в Сапарева баня