НОВИНИ

Тръмп: Налице е рядка възможност за постигане на мир между израелци и палестинци

Американският президент Доналд Тръмп изрази убеждение при пристигането си в Израел, че е налице "рядка възможност" за установяване на мир в Близкия изток.

bnt avatar logo
от БТА
14:22, 22.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
По света
тръмп налице рядка възможност постигане мир израелци палестинци

"Пред нас стои рядка възможност да донесем сигурност, стабилност и мир в този регион", каза днес държавният глава на САЩ, след като самолетът му кацна в Тел Авив.

"Но това може да стане единствено ако работим заедно. Няма друг начин", допълни Тръмп на международното летище "Бен Гурион".

"Дано първото Ви пътуване в нашия регион се окаже исторически повратен момент по пътя към помирение и мир", заяви Нетаняху на церемонията по посрещането на американския лидер. Той допълни, че Израел споделя стремежа на САЩ към постигане на мир и че страната му протяга ръка към всички свои съседи, които искат мир, включително палестинците.

"Президентът е готов да се ангажира лично" в усилията за постигане на близкоизточен мир, каза малко по-рано, на борда на президентския самолет "Еър форс 1", американският външен министър Рекс Тилърсън.

Тилърсън каза, че е възможна тристранна среща между американския, израелския и палестинския лидер, но "на по-късна дата", а не при сегашното посещение, предаде Ройтерс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Състоянието на Георги Иванов към момента е стабилизирано
Състоянието на Георги Иванов към момента е стабилизирано
Над 20 млн. лв. ще бъдат инвестирани в Горна Оряховица
Над 20 млн. лв. ще бъдат инвестирани в Горна Оряховица