НОВИНИ

Тръмп назначи шеф на кабинета и стратегически съветник

Председателят на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс става шеф на кабинета на Тръмп в Белия дом. Досегашният ръководител на кампанията на Тръмп, Стивън Банън е назначен за старши съветник по стратегиите на новия държавен глава. Агенция Блумбърг го описва като "най-опасният човек на американската политическа сцена"

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:17, 14.11.2016
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Донлад Тръмп, президент на САЩ: "Шефът на националния комитет свърши прекрасна работа, ние сме приятели, работим заедно , работим с много други хора".

Изборът на Тръмп очертава влиянията и кръговете сред републиканците. Райнс Прибъс е приближен на Пол Райън, председател на Камарата на представителите. Назначаването му е ясен сигнал, че Тръмп желае да си сътрудничи с ръководството на републиканците в конгреса, за да прокара програмата си. Преди време, Тръмп нарече Райън " човек, който не знае да печели". Сега явно се сближава с него чрез назначението на 44 годишния Прибъс.

За началник на кабинета се спрягаше и името на критик на някои от водещите републиканци. Става дума за Стивън Банън, 62 годишен, бивш ивнестиционен банкер, доскоро шеф на ултра консервативен десен сайт, наречен от Хилъри Клинтън екстремистки. Банън е учил в Харвард и Джорджтаун, ръководеше кампанията на Тръмп, в момент, когато рейтингът на милиардера падаше. Бившата му съпруга го обвини в антисемитски изказвания, които той отрече. Банън не получи мястото на шеф на кабинета, но ще стане съветник по стратегиите на президента. Тръмп вече обяви в интервю за Си би Ес, че ще депортира или вкара в затвора нелегални имигранти с криминално досие и че се отказва от президентската заплата.

Тръмп встъпва в длъжност на 20 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият кмет на Младост обеща да работи в полза на живеещите в района
Новият кмет на "Младост" обеща да работи в полза на живеещите в района
Медиацията като алтернатива на съдебните дела
Медиацията като алтернатива на съдебните дела