НОВИНИ

Тръмп не бил разбран правилно на изказването в Хелзинки за руската намеса

Демократи в Съединените щати поискаха преводача на Доналд Тръмп в Хелзинки да даде подробности от разговора му с Владимир Путин. Американският президент даде разяснение по най-чувствителния въпрос. Според Тръмп, грешката, за която го критикуват, е чисто езикова и той допуска руска намеса в американските избори.

bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 18.07.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Поставен под кръстосан огън и от демократи и от съпартийци републиканци, Доналд Тръмп обясни,че е бил разбран погрешно.Трябвало да използва двойно отрицание в речта си в Хелзинки, а не го направил .Така излязло, че не вижда причина Русия да е замесена в американските избори, вместо да не е замесена.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: В ключовото ми изречение казах думата би могла вместо не би могла.Изречението трябваше да бъде не виждам причина поради която Русия не би могла.

Нека да кажа още веднъж... имам пълна вяра и подкрепа към американските разузнавателни служби...О, те току-що спряха тока, трябва да са разузнавателните служби!
Сенатор Бен Сас, републиканец: Тези,които критикуват станалото в Хелзинки го правят защото не харесват президента. В това няма смисъл. Тези от нас, които критикуват станалото в Хелзинки го правят, защото не харесват Путин и защото обичат основните американски ценности.

Така или иначе, вече има сигнали за по-сериозни действия спрямо Белия дом. Според шефа на сенатската комисия по външни работи, възможно е да се приемат закони, които да ограничат президентските пълномощия по налагането на мита.

С Путин се разбрахме добре, раздразнихме тези, които искаха да видят боксов мач, репликира Тръмп в Туитър и обеща големи резултати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обама критикува авторитарния стил в политиката
Обама критикува авторитарния стил в политиката
Европейската комисия наложи рекордна глоба на Гугъл
Европейската комисия наложи рекордна глоба на Гугъл