НОВИНИ

Тръмп предупреди "Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър" да внимават

Американският президент Доналд Тръмп предупреди "Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър" да внимават и ги обвини в политическа пристрастност и цензура. Според него, интернет гигантите манипулират информацията, която се появява за него и целенасочено показват на потребителите само негативни статии.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:12, 29.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
По света

"Гугъл", "Фейсбук" и "Туитър" нагазват в много опасна територия и трябва много да внимават. Не е честно да причиняват това на населението. С тези думи Доналд Тръмп отправи неясна закана към интернет гигантите и ги обвини в пристрастност.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Гугъл се възползва от нищо неподозиращите хора. Това е опасно. Те и останалите компании манипулират потребителите и това трябва да спре.

Според него, когато потребителите напишат в търсачката "Тръмп", алгоритъмът на трите сайта е направен така, че да излизат само негативни резултати. Той обаче, не подкрепи думите си с доказателства.

Барбара Ортутай, експерт по технологии APTN: Белият дом няма официално становище по темата, нито обяснение как и защо Тръмп е решил, че трите интернет гиганта водят кампания срещу него. Преди дни се появи твърдение, че когато напишете новини за Тръмп в "Гугъл", 96% от тях са негативни, но и това не е доказано.

Трите комапнии отричат да има нещо вярно в думите на Тръмп, а самият той често води словесни битки с медиите, които с изключение на "Фокс Нюз", определя като "фалшиви новини".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синоптиците от НИМХ отново на протест с искане за незабавно отделяне от БАН
Синоптиците от НИМХ отново на протест с искане за незабавно отделяне от БАН
Три жени от катастрофата край Своге остават в Пирогов с опасност за живота
Три жени от катастрофата край Своге остават в "Пирогов" с опасност за живота