НОВИНИ

Тръмп се оправда с неточност в изразяването си при срещата с Путин

Американският президент Доналд Тръмп оправда с "неточност в изразяването си" изказването за руска намеса в президентските избори. Той заяви, че напълно вярва на американските разузнавателни служби. Обясненията на Тръмп идват след вълната от критики, които предизвикаха изказванията му в Хелзинки.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
07:37, 18.07.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:38 мин.
По света
тръмп оправда неточност изразяването срещата путин

На общата пресконференция с руския президент в понеделник Доналд Тръмп беше попитан дали вярва на заключението на американските разузнавателни служби, че Русия се е намесила в изборите, за да му помогне да победи кандидатката на демократите Хилари Клинтън. Тръмп отговори, че не е убеден, че това е била Москва.

На среща с конгресмени в Белия дом той заяви, че имал предвид точно обратното. Объркването се получило, защо Доналд Тръмп искал да използва двойно отрицание.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: В ключовото изречение аз казах думите "би била" вместо "не би била ". Изречението трябваше да бъде - "Не виждам причина, поради която Русия не би била.

Доналд Тръмп заяви, че напълно подкрепя американските разузнавателни служби, както и техните данни за руска намеса в президентските избори през 2016 година. И докато произнасяше тези думи, токът в Белия дом спря.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Искам да кажа, че имам пълна вяра и подкрепа на американските разузнавателни служби. ... О, те току-що спряха тока. Трябва да са разузнавателните служби.

Освен конгресмените, на срещата присъстваха вицепрезидентът Майк Пенс и финансовият министър. Те обсъждаха предложенията на републиканците за данъчни реформи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират продажбата на общински терени за жилищно строителство в кв. Тракия
Спират продажбата на общински терени за жилищно строителство в кв. "Тракия"
Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко
Д-р Цветеслава Гълъбова: Парите за психиатрична помощ са срамно малко