COVID-19 COVID-19 Следи тук
назад

Тръмп с предизборна офанзива срещу мигрантите

Кампанията на Доналд Тръмп за преизбирането му за втори мандат в Белия дом набира все по-голяма сила с вълна от мерки, които предприема президентската администрация, срещу нелегалната имиграция. Тръмп заплаши централноамериканските държави с мита, ако не приемат мигранти вместо САЩ.

от Деян Йотов
19:05, 23.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Последната от серията антиимигрантски мерки, които Тръмп предприема, откакто обяви начало на кампанията си за втори президентски мандат, предвижда драматично съкращаване на процедурите по депортиране на нелегални имигранти.

Досега законът позволяваше на властите да подложат на "ускорено отстраняване" всеки нелегален имигрант, ако залавянето му е станало на по-малко от 160 км от границата с Мексико и е прекарал по-малко от 2 седмици в САЩ.
Сега Тръмп иска арестите да стават навсякъде в страната и без съд да бъдат депортирани всички нелегални, които са прекарали там по-малко от 2 години.

Миграционният поток към Земята на свободните и дома на смелите, както се пее в химна на САЩ, не секва, въпреки заканата на Тръмп да бъде отказвано убежище на всеки, който е минал през други държави без да поиска закрила там.

Марсело Ебрард, министър на външните работи на Мексико: Не сме говорили за статут на трета безопасна страна за Мексико, защото ние постигаме целите си - разполагането на националната гвардия на границата с Гватемала намали потока с около 36%.

Гватемала също удържа засега на натиска да се превърне практически в убежище за всички, които бъдат отхвърлени от САЩ. Затова Тръмп заплаши страната с икономически санкции.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
Бързо производство заради посегателство срещу лекар
ЦИК предлага възнаграждение от 100 лева за членовете на секционните комисии
ЦИК предлага възнаграждение от 100 лева за членовете на секционните комисии