НОВИНИ

Тръмп ще повдигне въпроса за руската намеса в американските избори пред Путин

Доналд Тръмп ще повдигне пред Владимир Путин въпроса за предполагаемата руска намеса в американските президентски избори. Това каза американският президент пред репортери, които го придружават на борда на президентския самолет на път за Ню Джърси.Двамата президенти ще се срещнат на 16 юли във финландската столица Хелзинки.

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:11, 30.06.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Доналд Тръмп замина за уикенда в своя голф клуб в Ню Джърси. С него са първата дама Мелания и майка ѝ Амалия Кнаус, синът им Барън, а също Иванка Тръмп и Джаред Къшнър. Тръмп е потвърдил пред репортерите в самолета, че ще обсъди с Владимир Путин евентуалната руска намеса в изборите, със забележката „Не искаме някой да се бърка в нашите избори". На въпрос дали Съединените щати биха признали анексията на Крим от Русия през 2014-а, Тръмп е отговорил лаконично "Ще видим". Уклончив е и отговорът на въпроса за евентуално вдигане на санкциите срещу Москва. Президентът отново се е оплакал, че европейските съюзници от НАТО не изпълняват задълженията си по разходите за отбрана.

Междувременно стана известно, че американският посланик в Естония е решил да се оттегли предсрочно, заради поведението на президента спрямо съюзниците от Европа. Джеймс Мелвил е дипломат от кариерата с 33-годишен стаж. Тази година двама американски дипломати напуснаха постовете си, заради несъгласие с политиката на Вашингтон, откакто Тръмп е в Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споразумения на германския канцлер Меркел с 14 страни за връщане на мигранти
Споразумения на германския канцлер Меркел с 14 страни за връщане на мигранти
16 години от кончината на Николай Хайтов
16 години от кончината на Николай Хайтов