НОВИНИ

Тръмп след срещата с Мей: Никога не сме имали по-добри отношения

Отношенията ни с Тереза Мей са много силни, заяви гостуващият на Острова американски президент Доналд Тръмп на днешните си разговори с британския премиер.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
18:27, 13.07.2018
Чете се за: 01:06 мин.
По света

Изявлението дойде след критики на Тръмп за стратегията на кабинета по Брекзит и изразени предпочитания за друг премиер. Визитата преминава при засилени мерки за сигурност и на фона на протестни прояви. Семейство Тръмп ще бъде прието и от кралица Елизабет II в Уиндзор.

Никога не сме установявали по-добри отношения с британския премиер Тереза Мей от снощи по време на официалната вечеря в замъка Бленъм, заяви днес Доналд Тръмп.

Той продължава да се придвижва на Острова основно по въздух, а срещите му са практически извън Лондон. Разговорите му с домакинята бяха в извънградската резиденция на британския премиер.

Двамата се видяха след интервюто на Тръмп за вестник "Сън" от Брюксел, в което той казва, че планът й за Брекзит вероятно ще взриви бъдещо двустранно споразумение за свободна търговия.

Тръмп заявява още, че Борис Джонсън, който в понеделинк подаде оставка заради плана на Мей, би бил страхотен премиер.

;

Днес на въпрос за интервюто американският президент заяви, че не е критикувал Тереза Мей и отново откри фалшива новина. Решението за Брекзит е ваше, каза гостът.

Доналд Тръмп - президент на САЩ: Каквото и да направите, за нас е ок стига да можем да търгуваме заедно. Само това има значение. Налице е невероятна възможност за нашите две страни и ние ще се възползваме от нея напълно.

Тереза Мей благодари за подкрепата срещу Русия по случая Скрипал, но не подмина икономиката.

Тереза мей - премиер на Великобритания: По икономическото ни сътрудничество с взаимни инвестиции вече над един трилион долара, искаме да отидем по-далече. Споразумяхме се след като Обединеното кралство напусне Евросъюза да работим за амбициозно двустранно споразумение за свободна търговия.
;

Кметът на Лондон Садик Хан защити решението си да позволи издигането в градския център на шестметрова надуваема фигура на Доналд Тръмп, станала символ на протестите срещу визитата.

Лио Мъри - организатор: Доналд Тръмп е изпуснат влак. Мисля, че страната ни е на колене и той е тук само, за да се възползва от слабостта ни. Идеята, че може да ни даде някакъв добър съвет, е смехотворна.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Земетресения в морето южно от остров Крит
​Земетресения в морето южно от остров Крит
​Над 40% от българите не биха подали сигнал за корупция
​Над 40% от българите не биха подали сигнал за корупция