НОВИНИ

Тръмп: Връзките между Америка и съюзниците ѝ са нерушими

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че връзката между Америка и съюзниците ѝ „изковани в сърцето на битката” във Втората световна война е „нерушима”. Той присъства на втория ден от честването на 75-тата годишнина от Десанта в Нормандия, на което домакин бе френският президент Еманюел Макрон.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:07, 06.06.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
тръмп връзките америка съюзниците нерушими

„До всички наши приятели и партньори, нашият алианс е бил изкован в сърцето на битката, тестван във войната и доказан в благословията на мира. Нашата връзка е нерушима”, каза Тръмп.

Церемонията се състоя в Колвил сюр Мер на брега на плаж с кодовото име Омаха, на който по време на десанта са били разположени около 150 000 съюзнически войници.

„Онези, които се бориха тук, спечелиха бъдеще за нашата нация. Те спечелиха оцеляването на нашата цивилизация и те ни показаха пътя към любовта, грижите и защитата на нашия начин на живот за бъдещите векове”, каза Тръмп.

„Него Господ да благослови нашите велики ветерани, нека Господ благослови нашите съюзници, нека Господ благослови героите от Десанта в Нормандия и нека Господ благослови Америка”, заключи американският президент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Привлякоха като обвиняем мъж за купуване на гласове в Хасково
Привлякоха като обвиняем мъж за купуване на гласове в Хасково
Ерик Рубин: Цената на F-16 ще бъде по-ниска от 1,6 млрд. долара
Ерик Рубин: Цената на F-16 ще бъде по-ниска от 1,6 млрд. долара