НОВИНИ

Тръмп забрани всякакви трансакции с венецуелската криптовалута „петро“

Американският президент Доналд Тръмп забрани на американски компании и граждани да извършват каквито е да е било сделки с новата венецуелска криптовалута, предадоха „Франс прес“ и „Ройтерс“. Тръмп подписа указ, с който забранява всякакви трансакции с новата виртуална валута. За американския президент венецуелската криптовалута петро представлява опит да се заобиколят американските финансови санкции, наложени срещу политиката на президента социалист на Венецуела Николас Мадуро.

bnt avatar logo
от БГНЕС
22:24, 19.03.2018
Чете се за: 00:18 мин.
По света
тръмп забрани всякакви трансакции венецуелската криптовалута петро

Венецуелското правителство пусна на 20 февруари частна предварителна продажба до 19 март на 38.4 млн. петро при обща емисия от 100 млн. петро.

Тежката икономическа и социална криза във Венецуела се дължи до голяма степен на падането на цената на петрола, който осигурява 96% от приходите на страната.

Тази нова санкция, която забранява на всеки американски гражданин или компания да използва американската финансова система, за да извършва операции с венецуелската криптовалута, ще има „минимално влияние върху населението на Венецуела“, каза представител на администрацията във Вашингтон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Ангела Меркел поздрави Владимир Путин за изборната му победа
И Ангела Меркел поздрави Владимир Путин за изборната му победа
Номинираният за премиер на Словакия представи предложения за кабинет
Номинираният за премиер на Словакия представи предложения за кабинет