НОВИНИ

Тръмп започва кампанията си за втори мандат

Доналд Тръмп дава тази вечер начало на кампанията си за втори мандат в Белия дом. В навечерието на първия му предизборен митинг - в щата Флорида, Тръмп традиционно атакува критичните към него медии, нелегалните имигранти, Иран и европейските съюзници на САЩ.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
19:50, 18.06.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Над 100 000 поддръжници на Тръмп искат да присъстват в залата в Орландо, чийто капацитет обаче е 5 пъти по-малък. Опашката се вие още от вчера на зазоряване. А президентът, чрез туитър, подгря верния си електорат като преди рок концерт. Той атакува критичните към него медии и декларира, че ентусиазмът сред републиканците бил небивал.

Но дори от щаба на Тръмп признават, че президентът изостава в ключови щати от демократа Джо Байдън. Затова, с мисъл за твърдите си избиратели, Тръмп се закани още идната седмица да започне да връща нелегални мигранти в Латинска Америка.

Освен това той сравни Европа с Китай като нечестен търговски конкурент - заради политиката на стимули на Европейската централна банка. Водеща в кампанията е и темата за Иран - Пентагонът изпраща още 1000 войници в Близкия изток.

А лозунгът и за тези избори, както личи и от предизборния клип на Доналд Тръмп, си остава същият - че ще направи Америка отново богата, силна, сигурна, велика!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската банка за развитие има намерение да участва в програмата InvestEU
Българската банка за развитие има намерение да участва в програмата "InvestEU"
Притеснения за здравето на Меркел при срещата ѝ с украинския президент
Притеснения за здравето на Меркел при срещата ѝ с украинския президент