НОВИНИ

Тръмп заяви, че американското общество не може да толерира насилието

Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп се опита да достигне афроамериканските избиратели с реч пред предимно бели симпатизанти в град Де Мойн, щата Айова, предаде Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
09:06, 28.08.2016
Чете се за: 00:46 мин.
По света
тръмп американското общество толерира насилието

Правителството на САЩ е пренебрегнало афроамериканците, заяви милиардерът, посочвайки, че близо 40 на сто от децата от афроамерикански произход живеят в бедност. Той говори и за смъртта на братовчедката на баскетболиста Дуейн Уейд в Чикаго. Тя беше уцелена от заблуден куршум, докато отивала да запише децата си в училище. Подобни случаи "разбиват сърцата ни. Това не трябва да се случва в САЩ", подчерта Тръмп.

Кандидатът за президент на Републиканската партия добави, че като строител и баща не понася гледката на "ужасните условия в много от градските центрове". "Като общество ние не може да толерираме такова равнище на насилие и страдания в собствените ни градове", заяви Тръмп.

В същата реч милиардерът обеща да работи за подобряване на сигурността в градските центрове и да сложи край на дискриминацията, поради която родители и деца са принудени да посещават изпаднали в тежко състояние държавни училища.

Тръмп подчерта, че една от целите му като президент ще бъде да помогне на американските фермери. Той предлага данъкът върху семейните ферми да бъде намален до 15 на сто. "Ще сложим край на тълпата срещу американския фермер", обеща той пред събралите се, много от които са фермери. Републиканският кандидат ги предупреди, че кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън "иска да затваря семейни ферми, също както иска да затваря и мини и леярни".

На сайта на предизборния щаб на Клинтън е изложен план, предвиждащ да се увеличи финансирането на селскостопанските работници, отбелязва АП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венецуела и Иран се опитват да постигнат консенсус за цените на петрола
Венецуела и Иран се опитват да постигнат консенсус за цените на петрола
Турция екстрадира петима македонци, опитали да се присъединят към ИД
Турция екстрадира петима македонци, опитали да се присъединят към ИД