НОВИНИ

Троянска фирма произвежда хляб само с брашно от българска пшеница

Заливащата ни вълна от вносни храни, ни кара ежедневно да доказваме, че при българската храна няма двойни стандарти - признава Стаменка Дамянова. Тя произвежда хляб и хлебни изделия в Троян и смята, че храната с местно географско наименование и изцяло направена със суровини от България, трябва да се оценява и купува от потребителя. Стаменка Дамянова е активен участник в коледната ни кампания "Купувам българско", която, знаете, призовава да предпочетете българското.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Дарина Найденова
19:59, 20.12.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

В троянската фирма за производство на хляб и хлебни изделия работят само с брашно, произведено от българска пшеница, добита от земите на Северна България.

Стаменка Дамянова - Изпълнителен директор на фирма за хляб и хлебни изделия: "Качествата на брашната за нас е цел номер 1. За да влязат в хлебозавода, правим пробно замесване. Нашите доставчици са изпитани във времето."

Продуктите на фирмата имат много награди от национални и международни конкурси.

Според Стаменка Дамянова - изпълнителен директор на троянската фирма, е важно не само да се купува българско, но и да се осигури работа на хората, за да останат в България

Стаменка Дамянова - Изпълнителен директор на фирма за хляб и хлебни изделия: "Най-ценната награда е, когато в завода идват млади хора и дават всичко от себе си. Невероятно е удоволствието да вкусиш хляба, да усетиш аромата му и вечер да се прибереш удовлетворен. Удовлетворен от хората, които те гледат с добри очи."

Въпреки добрите условия на труд и в тази фирма текучеството на кадри е сериозен проблем. Собствениците смятат, че част от причините са трисменния режим на работа и голямата натовареност. Независимо от това правят всичко възможно, за да изпълняват договорите си и да могат хората да имат на трапезата си качествен български хляб.

И тази Коледа Троян един от най-предпочитаните градове в България за Коледно-новогодишните празници ще могат да се насладят на вкусните троянски. ..??? .

А Стаменка ви призовава да изберете българското по празниците и ви пожелава да има мир и берекет през новата година!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ 2 беше отличена с медийна награда от Столичната библиотека
БНТ 2 беше отличена с медийна награда от Столичната библиотека
Кузманов: Синдикатът на МВР не е подстрекаван от политически партии
Кузманов: Синдикатът на МВР не е подстрекаван от политически партии