В приюта „Приятели на четири крака“ в село Орешак край Варна имат нужда от доброволци, които да помагат за храненето на животните и почистването. Това е първата по рода си у нас ферма, която е приютила домашни любимци и стопански животни, пострадали от човешко насилие.

Варна

Приютът е подслонил над 40 животни, някои от тях са болни, други са с травми, причинени от хората.

Вера Трендафилова
„Най-любвеобилните са агънцата. Райко беше с много тежка мускулна дистрофия, буквално оставен да умре, защото ползваше само задните си крачета, предните бяха сгънати, много инжекции, много раздвижване, много любов и и потръгна.“

При студено време животните се прибират в закрити помещения. Затова през зимата в приюта имат нужда от помощници. Макар и по-рядко, скаути идват да помагат във фермата.

Вера Трендафилова
„Децата бяха на 7 и 11 години. Беше уникално да гледаш да работят с лопати и ринат торта, товарят на ремарке и отнасят във фермата за червеи, която е непосредствено до нас."

За доброволците няма възрастови ограничения. Посещенията във фермата в Орешак са безплатни за всички, решили да се порадват на животните и да ги обградят с любов.