НОВИНИ

Трудов договор като подарък зарадва младеж от Варна

В навечерието на празниците Алекс Маринов беше назначен на трудов договор в автосервиза, където работи през последните шест месеца по програма за младежка заетост на местното Бюро по труда.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
07:26, 29.12.2015
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Алекс е на 25 години и като всеки млад човек търси своето място в обществото. Пробва да работи в различни сфери до деня, в който се захваща с автомонтьорство. Професията му харесва, а в автосервиза попада чрез Бюрото по труда във Варна, което работи активно по схемата за младежка заетост на оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Алекс Маринов: "Консултантите от Бюрото по труда ме запознаха с тази програма. Попитахме какво желая да работя и аз съответно казах, тъй като съм завършил за монтьор искам да работя това".

Алекс бързо навлиза в професията и това прави силно впечатление на работодателите му.

Стойчо Стоев - ръководител на търговско-сервизен комплекс: "Много бързо навлезе в основните задължения, които се изискват за един автомонтьор и умения и впоследствие решаваме да го назначим постоянно след изтичане на срока на обучението".
Алекс Маринов: "Реално бях много щастлив, тъй като за тази работа се изисква опит".

Все повече млади хора търсят възможност за реализация чрез програмите за младежка заетост в Бюрото по труда.

Божидар Михайлов - директор на Бюрото по труда във Варна: "При приключването на предишната програма "Развитие на човешките ресурси" по схемата, която работихме с младите хора във Варна специално имахме назначени около 400 млади хора по такава програма".

Програмата е в помощ и на работодателите. Докато младежите стажуват при тях, държавата поема разходите за заплати. Към момента Бюрото по труда във Варна има сключени 160 договора с фирми по тази програма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнено бедствие в Испания
Огнено бедствие в Испания
Здравословна софра за Нова година
Здравословна софра за Нова година