НОВИНИ

Тържествена заря в Съединение по повод 133 години от Съединението

Тържествата за утрешния празник - Деня на Съединението вече започнаха тази вечер с тържествена заря и възстановка на историческите събития в град Съединение отбелязаха 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Славният поход, довел до Обединението на разпокъсаната през 1885 година България, тръгва на пети септември от някогашното село Голямо Конаре, днес град Съединение.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
23:00, 05.09.2018
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Подвигът на четата на Чардафон Велики е гордост за всеки българин, а за хората от град Съединение е святост. Затова всяка година на пети септември те връщат спомена за Голямоконарската чета, вдъхновила и извоювала Съденението на България.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че Съединението не е заслуга на князе и дипломати, на консули и министри, а на целокупния български народ.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Не със сребърници, а с искрени подбуди изнася пред цяла Европа урок по национално единство.

В Кулминацията на честванията тържествената заря озари небето над Съединение. Днес 133 години след подвига на предците си хората от град Съединение отново напомниха, че Съединението прави силата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столтенберг пристигна в Македония
Столтенберг пристигна в Македония
Собственикът на Винпром Карнобат е на разпит в СДВР
Собственикът на "Винпром Карнобат" е на разпит в СДВР