НОВИНИ

Цацаров: Версията, че клошар е подпалил тютюневите складове, не е единствената

Версията, че клошар е прекият извършител на пожара в първия от изгорелите тютюневи складове в Пловдив, е основна, но не е единствена, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 23.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Служители на ДАНС и икономическа полиция ще разследват евентуалния инвеститорски интерес, който може да има по отношение на емблематичните сгради. Ще се проследи как се е променяла собствеността върху тях и кои са действителните им собственици, а не просто управители.

Ще бъдат изискани всички документи, които са били издавани или за които е направено искане за издаване по отношение на възможно строителство в Тютюневия град.

Според окръжната прокуратура обвиненият за пожара клошар Любомир Данчев е обществено опасен, тъй като признал за пожари и на предишните два адреса, които обитавал.

Сотир Цацаров, главен прокурор: Текат и ще продължават да текат разпити на представители на собствениците, включително италианския гражданин, включително представители и управители на другото дружество, както и длъжностни лица от общината, сред които на първо място кмета на общината, кмета на района, главния архитект - всички". Въпросът е дали прекият извършител е пряк извършител на всички тютюневи складове, които са изгорели и особено на един от тях, въпросът е какъв е евентуалният инвестиционен интерес, ако такъв съществува.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митко Цонев в Още от деня
Митко Цонев в "Още от деня"
Камион „влетя в двор на къща в монтанско село
Камион „влетя" в двор на къща в монтанско село