НОВИНИ

Официално: Централният съвет на ДПС се събира днес

Централният съвет на ДПС се събира на извънредно заседание след критиките на почетния председател на партията Ахмед Доган към настоящия лидер Лютви Местан. Това потвърди официално за "По света и у нас" пиарът на партията Велислава Кръстева. Какво се очаква от днешния съвет вижте в прякото включване на репортера Стоил Рошкев.

bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 24.12.2015 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

"Днес се свиква заседание на централния съвет на ДПС. То ще се проведе в 13 часа. В момента се организираме за мястото на срещата и действаме така, както повелява уставът на ДПС. Ще уважим интересът на вашите зрители, за да ви информира, след като приключи заседанието, за решенията, които ще бъдат взети", заяви Весела Кръстева.

На 17-ти декември пред партийния актив Доган критикува Лютви Местан и определя като гаф декларацията, която Местан прочете от парламентарната трибуна по повод сваления от Турция руски военен самолет. Доган заявява, че ДПС се нуждае от промяна, а не от подмяна.

Цялата реч на Ахмед Доган

"ДПС не може да се създаде отново. ДПС трябва да се поднови, но не може да се подмени. Дори с подкрепата на съседни държави", казва Ахмед Доган и настоява да се анализира потенциалния конфликт между Русия и Турция, да не се прибързва с оценки, когато Пентагона и НАТО нямат позиции. Местан все още не е коментирал публично какъв е неговият прочит на словото на Доган.

Според анализатори досегашният лидер може да бъде сменен.

Какво се случва в ДПС и какво се крие в думите на Ахмед Доган? - Вижте анализа на Валерия Велева и Михаил Константинов в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интензивен трафик и през първия празничен ден
Интензивен трафик и през първия празничен ден
Лютви Местан няма сам да подаде оставка
Лютви Местан няма сам да подаде оставка