НОВИНИ

Цецка Цачева няма да подава оставка като председател на парламента

Цецка Цачева остава председател на Народното събрание и няма да подава оставка. Това каза тя пред медиите в парламента след заседание на ПГ на ГЕРБ. На него са били обсъждани приоритетите на депутатите и седмичната програма на НС.

bnt avatar logo
от БНТ
14:19, 15.11.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Цялата група стои зад мен, няма да подавам оставка, обяви Цачева. За такава възможност тя намекна вечерта след балотажа, когато заяви, че групата на нейната политическа сила ще реши дали да остане начело на НС. Тогава тя изрази готовност, ако се наложи, дори да напусне парламента.

В утрешния ден от 14.00 часа депутатите ще трябва да гласуват оставката на кабинета "Борисов", която вчера беше депозирана в НС. Това ще бъде първа и единствена точка за сряда.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също потвърди, че Цецка Цачева е легитимният председател на 43-я парламент и получава подкрепата на групата. В четвъртък и в петък депутатите ще обсъждат на първо четене бюджетите на ДОО, на НЗОК, както и държавния бюджет.

Всички изразиха становище, че е хубаво бюджетът да бъде разгледан и да се търси възможност да бъде приет, подчерта Цветанов. До момента в повечето комисии, освен в правната, бюджетът е подкрепен на първо четене, разясни Цецка Цачева. Тя обаче не изключи удари под кръста от партньорите в управлението заради бюджета. Всичко е възможно, коментира тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кабриолет на принцеса Даяна беше продаден на търг
Кабриолет на принцеса Даяна беше продаден на търг
Първият апартамент на Ролинг стоунс в Лондон беше пресъздаден в Ню Йорк
Първият апартамент на "Ролинг стоунс" в Лондон беше пресъздаден в Ню Йорк