Цецка Цачева поиска прокуратурата да я провери за апартамента

Тази сутрин правосъдният министър Цецка Цачева е поискала прокуратурата и антикорупционната комисия да проверят апартамента и сметката й. Това тя обяви в кулоарите на парламента.

от БНТ
преди 11 месеци
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Сделката със жилището на Цачева провокира медийното внимание заради твърденията, че е закупено на цена много под пазарната стойност. Цачева , заяви че до приключване на проверката и оповестяване на резултатите няма намерение да коментира повече темата.

Цецка Цачева: Да бъдат направени проверки за придобития от мен имот на улица "Юри Гагарин". Като бъдат проследени средствата, с които е придобит имотът и установено има ли конфликт на интереси с фирмата продавач, има ли злоупотреба с власт, както и други нарушения при договорните ми отношения с фирмата продавач. Готова съм да сътруднича на проверките. Давам съгласието си да бъде разкрита единствената сметка, с която разполагам. Нямам офшорни сметки, нямам търговски дружества, нямам свързани лица, с които при властовите ми позиции да съм имала контакти. Ще настоявам резултатите от проверката да бъдат публично огласени.


Топ 24
Най-четени